Homeopathische geneesmiddelen voor spijsverteringsproblemen
Het spijsverteringsstelsel zorgt voor de verwerking van het voedsel, dat de brandstof levert voor ons lichaam. Op de weg tussen mond en anus worden aan het voedsel de voedingsstoffen onttrokken die voor het lichaam belangrijk zijn. Onderweg kan er veel fout gaan. Gelukkig zijn hier homeopathische geneesmiddelen voor om problemen aan de werking van de spijsvertering te verbeteren en pijnlijke aandoeningen te verlichten.
Van mond naar stoelgang, een samenvatting
De mondholte is het begin van ons spijsverteringskanaal. De tanden bijten het voedsel af, waarna de kiezen het tot kleinere stukjes vermalen. De tong beweegt het voedsel heen en weer in de mond. In de mond zitten tevens de uitgangen van de speekselklieren. Het speeksel bevochtigt het voedsel, waardoor het een makkelijk door te slikken brij wordt. Als we het voedsel doorslikken, komt het via de keelholte in de slokdarm terecht. De slokdarm vormt de verbinding naar de maag. Vervolgens komt het voedsel aan in de maag, waar het geruime tijd aanwezig blijft. Het wordt hier tot kleinere stukjes afgebroken. Daarna passeert het voedsel achtereenvolgens de twaalfvingerige darm, de nuchtere darm en de eigenlijke dunne darm. De ingedikte resten verlaten ten slotte via de endeldarm het lichaam in de vorm van ontlasting.
Homeopathie bij de spijsvertering
Homeopathische geneesmiddelen worden bij problemen rond de spijsvertering ingezet. U moet hierbij denken aan krampen aan de darmen, buikpijnen, misselijkheid en overgeven. De vormen van homeopathie die worden gebruikt bij dit soort problemen zijn over het algemeen druppels en tabletten die niet schadelijk zijn voor uzelf of uw baby. Homeopathie is overigens ook niet verslavend en kan daarom veilig worden gebruikt.
Wanneer naar de huisarts?
Bij alle artikelen die in deze bundeling (special) zijn opgenomen staat specifiek per aandoening of ongemak wanneer er een huisarts geraadpleegd moet worden. Bij twijfel dient u altijd een huisarts in te schakelen. Homeopathie kan naast een reguliere medische behandeling (in overleg) positief werken. Pas nooit zelfmedicatie toe als de klachten langer dan een aantal dagen aanhouden. Wees vooral met baby’s erg voorzichtig, als een klacht langer dan een halve dag aanhoudt rondom het spijsverteringskanaal is dit over het algemeen al een reden om een deskundige te raadplegen.